Home

Shiatsu-therapie
Chinese geneeskunde
Ontspanningsmassage
Hotstone-massage
Voetreflex-therapie
Kruidenstempelmassage
Reconnective Healing en Reconnection

Mijn meest gebruikte massage
Wie ben ik
Mijn boek
Tarieven/behandelingen
Links
Contact

Tenslotte..."Maar bovenal is het de aandacht, de ontspanning, de zachte achtergrondmuziek, achterover leunend jezelf dit gunnen en tegelijkertijd de positieve invloed op je lichaam voelen"

 


Vo
etreflex therapie

Voetreflex therapie is een zeer oude techniek die al 5000 jaar geleden werd toegepast in India, China en door de indianen.

Op de voet zijn zone's die in verbinding staan met een orgaan of lichaamsdeel, de uiteinden van de zenuwen.
Door middel van massage en stimulatie van deze gebieden geef je een prikkel aan het bijbehorende deel van het lichaam.

Deze prikkel zet het zelfgenezend vermogen van ons lichaam aan, verhelpt stress en spanning, geeft doorbloeding, deblokkeert nerveuze impulsen en geeft homeostase, d.w.z zorgt voor de natuurlijke balans in het lichaam.

Maar bovenal is het de aandacht, de ontspanning, de zachte achtergrondmuziek, achterover leunend jezelf dit gunnen en tegelijkertijd de positieve invloed op je lichaam voelen.


Aanvullende adviezen

Een gedeelte van de opleiding voetreflexologie bestaat uit voedingsleer. Ook wordt er gekeken naar de metafysische achtergrond. Dat wil zeggen dat elk gebied in het lichaam een verbindingslijntje heeft met een bepaalde soort emotie.

Voetreflex kaart

Zo zou je kunnen zeggen dat klachten van de lever alles te maken heeft met boosheid, dat pijn in de schouders zou kunnen komen van het dragen van een te zware last en als je niet af en toe je gal eens kan spuwen dat daar problemen zouden kunnen ontstaan.

Als u het op prijs stelt kan ik tijdens uw bezoek informatie over het specifieke probleem geven. U kunt dit zien als een toevoeging, u hoeft daar uiteraard niets mee en belangrijk is om altijd uw reguliere arts te raadplegen.