Home

Shiatsu-therapie
Chinese geneeskunde
Ontspanningsmassage
Hotstone-massage
Voetreflex-therapie
Kruidenstempelmassage
Reconnective Healing en Reconnection

Mijn meest gebruikte massage
Wie ben ik
Mijn boek
Tarieven/behandelingen
Links
Contact

Tenslotte..."Van je eigen lichaam moet gehouden worden, het moet je vriend zijn.
Het is je huis"

Osho


Ontspanningsmassage

Ik gebruik als basis rebalancing techniek. Dit is een rustige, intensieve massage, het geeft ruimte in je lichaam en een diepe ontspanning.

Het is een zachte vorm van massage, maar toch ook de diepte in. Er komen technieken bijeen uit verschillende vormen van lichaamswerk, zoals Rolfing, Feldenkrais, Tragering, Craniosacraal en Bio-energetica, er wordt gewerkt aan gewrichtsontspanning, ademhaling en massage van spier- en bindweefsel.

Ik masseer bijna altijd op de blote huid met olie. Maar er kan ook zonder olie gewerkt worden, er kunnen strekkingen gedaan worden, dieptestroken of gewoon een rustige aandacht naar een plek die dit nodig heeft.

Dit is het technische gedeelte, maar voorop staat de individuele benadering, het voelen, de ontspanning, de rust, het accepteren dat alles wat is gewoon goed is.

Een rebalancing-sessie is aangeraakt en "geraakt" worden..... Het heeft alles te maken met lichaamsbewustzijn, rebalancingmassage is dan ook ontstaan in het meditatiecentrum van Osho.

Een mooie "kreet" van Osho wil ik daarom dan ook graag met u delen: "Van je eigen lichaam moet gehouden worden, het moet je vriend zijn.
Het is je huis"

 

Deze vorm van massage leert ons dat het menselijk lichaam een celgeheugen heeft. Alle ervaringen en emoties die we in ons leven opdoen vinden we ergens terug in ons lichaam. Zoals we bij een verliefdheid vlinders in onze buik kunnen voelen, zo kunnen ook emoties als boosheid, angst of verdriet zich vastzetten in ons lichaam.
Daardoor kan pijn, stijfheid of allerlei andere ongemakken ontstaan.

Zo vertelt ons lijf precies waar een probleem zit, we kunnen dit vervelend vinden, maar we kunnen ook hiernaar luisteren en ruimte geven voor ontspanning.

 

 


Een rebalancingmassage geeft die rust en ontspanning. Het stimuleert om aanwezig te zijn bij wat er is, een acceptatie.

 

En acceptatie is vaak de grootste verandering: je kunt ophouden met het gevecht en de kramp loslaten die dat gevecht veroorzaakt.


Vanuit die ontspanning kan de energie weer gaan stromen en er komt ruimte vrij. Je komt terug in je eigen kracht en er ontstaat een nieuw, natuurlijker evenwicht.